POVIJEST


VINARIJA MIHALJ


1953. godine Ivan Mihalj dolaskom u Kutjevo kupuje vinograde na 3 lokacije: Mačevo brdo-Vidim, Zaječovac i Pod križem. Kooperativni odnos prema kutjevačkoj vinariji – Kombinatu 1990. zamjenjujemo s osnivanjem poljoprivrednog obiteljskog gospodarstva, a 1996. Branko i Elizabeta Mihalj otvaraju obrt. Trenutno gospodarimo sa 4,5 ha vinograda gdje su zastupljene ove sorte grožđa: graševina, portugizac, rajnski rizling, traminac, cabernet sauvignon, merlot i muškat ruža. Naša vina od 1994. dobivaju prestižne nagrade na poznatim festivalima vina.

Ivan Mihalj 1915.-1997. - KUTJEVAĆKI VINOGRADI

MIHALJ


VINARIJA IZ KUTJEVA


Vinarija Mihalj iz Kutjeva njeguje tradiciju uzgoja grožđa i proizvodnje vina od 1953. godine. Produkt dugogodišnjeg rada i iskustva je Vrhunska graševina, koja je u više navrata ocijenjena zlatnim medaljama.

Osim Vrhunske graševine, vinarija Mihalj vrlo uspješno proizvodi i Traminac te Rajnski rizling od bijelih vina, a Cabernet sauvignon, Merlot, Portugizac i Muškat ruža od crvenih vina. 2010. godine Šampion Vinovite i najbolje bijelo hrvatsko vino graševina berba 2008